Vernieuwing veiligheidsreglement, NFZ

Het bestuur heeft met ingang van 1 september 2014 een nieuw reglement ingesteld ten aanzien van het verbeteren van de veiligheid.

Het nieuwe reglement betreft een “no fly zone” (afgekort NFZ).  Deze NFZ’s mag niet in gevlogen worden onder normale omstandigheden. Uitzondering hierop zijn storingen of redenen welke een veiligheidsrisico kunnen bevatten en waardoor er ongelukken kunnen worden voorkomen.
Ook de toenemende groei van het zogenaamde FPV vliegen (wat binnen onze club nog niet veel gedaan wordt) heeft ervoor gezorgd om dit reglement op te nemen. Ook bij FPV vliegen willen wij de veiligheid van omringende boerderijen vooropstellen.

Ter verduidelijking is er een plattegrond gemaakt waar de NFZ’s zich bevinden. De boerderij welke bijna recht tegenover het vliegveld ligt mag tot 130meter benaderd worden. Dit betekend dat er tot ruim 300 meter gevlogen kan worden. Dit alles levert nauwelijks een belemmering op voor de meeste vliegers.
Daar waar rechts meer ruimte is om te vliegen geeft het de voorkeur meer rechts aan te houden in de toekomst.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

NFZ

Dit bericht is geplaatst in Regelgeving. Bookmark de permalink.