Motor AAN/UIT en takeoff (update)

Beste piloten,

Er wordt nog steeds met de motor aan tussen startkist en vlieglijn heen en weer gereden. Taxien naar de vlieglijn is NIET toegestaan! Het is te gevaarlijk om met een sneldraaiende prop vlakbij of tussen mensen en andere toestellen door te rijden.

Voor aanvang van de start mag de motor aangezet worden, vanaf de vlieglijn tot de startplaats op de baan. Taxien na de landing geldt hetzelfde, dus tot de vlieglijn, daarna motor uit doen en toestel zelf ophalen.

Verder wordt er midden op het veld gestart met rollende modellen.
Handstart modellen worden gestart op het eind van het veld, voorbeeld:
Wind van links naar rechts, uiterst links starten.
Wind van rechts naar links, uiterst rechts starten.

(Dit geldt natuurlijk voor brandstof- en elektrovliegtuigen)

 

veldregels1a

Dit bericht is geplaatst in Regelgeving. Bookmark de permalink.