Helikopter info

 

De hier vermelde informatie is puur informatief. Alles wat vermeld wordt is kwalitatief goed te noemen en geschikt om het heli vliegen mee te gaan leren.

Wat heb je zoal nodig wil je het heli vliegen gaan leren? Een goed begin is om jezelf af te vragen wat je wilt. Je zult een keuze moeten maken tussen brandstof of elektro.

Daarna zul je een heli moeten kopen. Wij gaan er in het voorbeeld vanuit dat alles nieuw is, daar zal ook het totaal bedrag op berekend worden wat je kwijt bent om te vliegen.

De heli:

Een goed en kwalitatief merk is Align.

Om buiten te leren vliegen raden wij een Trex-600 aan. Dit omdat deze heli zeer stabiel is af te stellen en minder wind gevoelig is dan bijvoorbeeld een Trex 500 of 450.Dit betreft een combo set! welke vlieg klaar is op accu en ontvanger na.

Prijs is 695,- Euro.

De accu die nodig is voor deze heli is niet merk afhankelijk. Kosten bedragen +/- 100,- Euro.

De lader om de accu mee te kunnen opladen moet voldoen aan genoeg vermogen om de accu snel te kunnen opladen. Een zeer geschikte lader hier voor is de Hyperion 720i. Hiermee kun je ook de zenderaccu laden. Kosten voor deze lader zijn +/- 125,- Euro.

De hierboven vermelde lader werkt op een spanning van 12V DC. Omdat dit meestal niet voor handen is, is een voeding benodigd. Kosten zijn minder dan 50,- Euro.De zender is een van de belangrijkste dingen van het vliegen. Een goede en vooral makkelijke zender is essentieel. Het merk wat binnen onze club veel gebruikt wordt is Futaba. Dit merk heeft zich de afgelopen jaren goed bewezen en is zeker een aanrader. Bijkomend voordeel is dat veel clubleden Futaba gebruiken. Je kunt dus makkelijk om advies vragen mocht je ergens niet uitkomen. Hieronder de Futaba FF-7 2,4Ghz Top zender voor weinig geld.

Prijs is 300,- euro inclusief ontvanger.

Helaas zijn we er nog niet. Je hebt nu een zeer goede basis om het vliegen te gaan leren maar eerst zul je de heli moeten bouwen en de zender moeten programmeren. Dit kan moeilijk klinken maar binnen de club zijn voldoende heli vliegers die je hiermee graag van dienst willen zijn! Wat is nu het totaal bedrag voor deze set?  1270,- Euro

Gelukkig zijn er bij voldoende winkels, aanbiedingen en is het assortiment in de tweedehands markt erg groot. De kans dat je goedkoper uit bent is vrij groot!

Koop nooit iets zonder eerst een keer te zijn langs geweest en je te hebben laten informeren!

Geef een antwoord