Wil jij hoge boetes voorkomen?

Schermafbeelding 2015-02-04 om 18.53.34

Altijd al afgevraagd waarom je lid zou moeten worden van een modelvliegclub? Lees het artikel hieronder en kom bij ons langs voor alle informatie die je nodig hebt.

De politie heeft in 2014 23 keer proces-verbaal opgemaakt in verband met het illegaal laten vliegen van drones, kleine onbemande vliegtuigjes. Dat resulteerde in geldboetes tussen de 250 en 600 euro. Hoe hoog de geldboete uitvalt, bepaalt de officier van justitie aan de hand van verschillende factoren. “Heeft de drone bijvoorbeeld enkel boven de bebouwde kom gevlogen, dan zal de boete lager uitvallen dan als er daarnaast ook in het is donker gevlogen,” licht politiewoordvoerder Ed Kraszewski toe.

Vijf boetes kwamen voor rekening van bedrijven die geen ontheffing hadden aangevraagd. De overige boetes werden uitgedeeld aan recreanten. Zo kreeg filmmaker Jelte Keur vorige maand een boete van 350 euro opgelegd voor “vliegen binnen de bebouwde kom, in de mist, zonder duidelijk zicht op het toestel”, nadat hij zonder vergunning met zijn drone beelden van de Domtoren in Utrecht had gemaakt.

Meer drones

Volgens Kraszewski is het niet mogelijk om cijfers van 2013 te reproduceren. “De wetten die wij nu handhaven zijn pas in 2013 in gegaan.” Al zijn er van 2015 nog geen cijfers, toch ziet Kraszewksi een stijgende lijn in het aantal meldingen. Dat is volgens hem niet verwonderlijk. “Er worden meer drones verkocht, steeds meer mensen beschikken over een drone, dan is het logisch dat er ook meer meldingen bij ons binnen komen.”

Er wordt geen extra capaciteit vrijgemaakt om het aantal illegale dronevluchten op te sporen. “Dat is een taak van elke politieagent,” zegt Kraszewski.
(bron NOS.nl)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie