Pitts rompen ” medium done” update 1

Hallo Pilots,

Even een kleine update van de Pitts,s  🙂 bouw. Nadat ik de rompen uitgelijnd heb, heb ik de stringels gesneden, deze zijn 15 mm breed (2 x 7,5 mm ) voor de sterkte.2016-01-15 610

Bij het staartstuk de nodige versteviging gemaakt voor de bevestiging van het staartwiel, ook de plaat waar het stabilo aan vast komt zie je al op de foto. (Broer Rene bouwt 2 stabilo,s ) daarna begonnen met het indekken van de voorkant van de romp, en achter een strookje, 6 mm plat op de stringels  gelijmd voor een mooie afwerking. Alles een beetje afgeschuurd  en dan ziet ie er zo uit. 2016-01-15 666

Duidelijk is al te zien waar de ondervleugel komt. De bevestiging van het landingsgestel komt deze keer voor het motorschot, wat op zich wel ongebruikelijk is.Nu kunnen de rompen losgemaakt worden van het houten latten frame, en omgedraaid worden, zodat ik met de bovenkanten beginnen kan. tot zover..

Dit bericht is geplaatst in Bouwverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie