Schaalmodel wedstrijd in Leeuwarden waar ik als spontane deelname heb mee gedaan.

Dit is gekopieerd van de link hier onder.

Verslag Leeuwarden 10-6-2018

VERSLAG LEEUWARDEN 10-6-2018

LLC AeriaEr was een mooi aantal aanmeldingen voor de tweede schaalwedstrijd op vliegbasis Leeuwarden, maar er kwamen slechts vijf vliegers opdagen. Spijtig, maar hierdoor konden er wel vlot drie ronden gevlogen worden.

Er was enige tegenslag. Al in de eerste ronde sloeg de motor af van Bert van Eijk’s Fly Baby en de landing eindigde in de rand van de baan, gelukkig zonder schade. Bert Hazeborg had iets minder geluk met zijn nieuwe Desoutter Mk.I toen de motor in de start afsloeg. Hij had geen andere keuze dan rechtuit zweven en er het beste van te hopen. De Desoutter kwam op grote afstand neer, vlak voor de rondweg langs de omheining en sloeg over de kop. Het viel mee … lichte schade op het richtingsroer en een gebogen wielas.

In de derde ronde was het nog spannend wie er op de eerste plaats zou eindigen. Zowel Pieter van de Braak als Kim Vlasblom stuurden hun vliegtuig strak door de figuren heen. Het was Pieter die met de eer ging strijken.

Spontane deelnemer Dennis weerde zich dapper met zijn electro North American T-28C Trojan. We hopen dat hij vaker mee gaat doen.

De opkomst had weliswaar beter gekund, maar het was toch weer een geslaagde dag.

De volgende schaalwedstrijd is zondag 2 september, bij onze zuiderburen op hun mooie vliegveld in Genk. Maak er een mooie zomer van en tot dan!

Door: Evert Tjepkema

Uitslag NK Schaalvliegen

  1. Pieter van de Braak – Nieuport 28
  2. Kim Vlasblom – WACO SRE
  3. Bert van Eijk – Bowers Fly Baby

Foto’s: Tjerk Joustra

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie